Verhalen

We hebben allemaal wel een verhaal. Ieder een eigen beleving over een wandeling, immers wandelen doet de ziel spreken. Wie heeft dit niet ervaren tijdens een wandeling met een vriend of familie. Ik weet zelf uit ervaring dat tijdens een wandeling veel wordt gereflecteerd. Dat is de kracht van het wandelen. Vaak op een zondagmiddag de gedachte “nog even een blokje wandelen” om de gedachten te ordenen. Lopen is denken heeft een oude filosoof ooit beweerd. Ik ben van mening dat: “wandelen is even alles laten lopen”. Hiermee wordt volgens mij bedoeld dat lichaam en geest in beweging zijn.
Ik raak geïnspireerd van een mooi verhaal, waarbij het niet uitmaakt hoe lang het is. De betekenis die het uitstraalt raakt mij vooral. Er zijn redelijk veel sites met inspirerende verhalen, maar nauwelijks met het thema wandelen. Wel veel blogjes met ervaringen over een wandeling, maar niet specifiek over de zingeving die een bepaalde wandeling (of fietstocht)  heeft betekent voor iemand.
Nu snap ik ook dat het niet vanzelfsprekend is om je gevoelens zomaar te delen op het internet. Ik hoop wel dat het delen van ervaringen ook iets gemeenschappelijks heeft. Lotgenoten? Kracht delen voor een ander, wie weet wat het brengt.
Om hierover te schrijven heb ik tijdens verschillende wandeling over nagedacht. Raak ik alleen maar geïnspireerd over de beleving van een andere wandelaars (fietsers), of zijn er meer ‘lotgenoten’ die het met mij delen. De laatste inzending is van januari 2017 en helaas daarna werd het stil. Ik word benaderd of de site nog steeds actief is. Ja absoluut, maar helaas zijn er geen nieuwe inzendingen. Ik hoop dat u als lezers en als wandelaar toch een verhaal heeft wat u zou willen delen. Het is kosteloos en het kan ook anoniem. Ik heb ooit het idee gehad vanuit de gedachte dat wandelen meer is dan voortbewegen.

Je loopt over paden, kiest je route, zonder te verdwalen kom je ergens waar je je goed voelt

Zo is de route ook ontstaan voor de site jouw wandel verhalen.


Naam: de beheerder

Email: info@jouwwandelverhalen.nl


Bericht delen

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inspirerende wandelverhalen delen

Moeilijke paden leiden vaak naar prachtige bestemmingen ..