Het wandelen …

Op deze eerste kerstdag vroeg ik mij af: Waarom is wandelen zo belangrijk voor mij.

Deze gedachte die spontaan opkwam vanmorgen, zal ongetwijfeld te maken hebben met kerst. Een overpeinzing die wellicht ook ontstaat over de zin van deze site. Had gehoopt dat meer wandelaars of fietsers de verhelen zouden willen delen. Er zijn veel persoonlijke blog, maar niet een site waar de verhalen samenkomen. Zelf krijg ik veel inspiratie uit het lezen van de verhalen van anderen. De reden is waarschijnlijk ook dat ik zelf de lange tocht naar Santiago de Compostela loop. Gestart in Uithuizen en ben in augustus geëindigd in Kevelaer (Dld). Ik loop alleen en dat is goed. Het is heerlijk om onderweg te zijn, maar toch onderhuids was er iets, wat niet klopte. Ik heb er over na gedacht en de conclusie is dat ik teveel met een doel bezig ben en niet met mijn reis.
Het gevoel is bevestigd door de reisverhalen van anderen. De inspiratie hieruit geeft mij toch het besef dat ik gewoon op pad moet gaan en niet te veel plannen. Via de mail kreeg ik van een kennis, die ik onderweg heb ontmoet, een bericht: “Vier weken lol, fietsen en onzekerheid over weer en overnachting. 3300 km gedaan en 5 kg besteed. Veel gelijkgestemden ontmoet die soms nog meer fietsten.”
Hij heeft een lange fietstocht gemaakt en hoe kort het berichtje ook is, het gaat over de reis en de dagelijkse bijkomstigheden, zoals overnachting en weer. Ik schrijf bewust bijkomstigheden, want het gaat duidelijk over de reis en ontmoetingen hoe vluchtig die soms mogen zijn. Ik heb in mijn voettocht ook deze ontmoetingen ervaren en juist dat weekend was zo waardevol voor mij. Nog meer is de spreuk voor mij van toepassing: Sometimes the fear won’t go away, so you’ll have to do it afraid. Ik ga het ervaren op moment dat ik weer op pad ga komend jaar.
Waar het omgaat in deze blog is het inspiratie krijgen uit de ervaringen van een ander. De inspirerende verhalen kun je ervaren wanneer iemand zijn ervaring wil delen. Ook hier kunnen de kleine meldingen of opmerkingen zo waardevol zijn. Wat is inspiratie, wat is voor iemand de trigger waardoor een gevoel naar boven komt, van ja dat is het! Ik wandel met mensen, die de focus uit het oog zijn verloren, in de natuur en juist door het wandelen er iets. Wandelen laat je het zachte van de traagheid herontdekken. Wandelen laat de ziel en de geest weer leven. Het geeft inspiratie en brengt creativiteit tot leven. Juist die verhalen hoop ik dat u wilt delen via deze site.
Het wordt vandaag geen wandeling in een sprookjesachtig winterlandschap, maar ook een gure dag als deze nodigt uit tot een (korte) wandeling of fietstocht. Ik wens u fijne inspirerende kerstdagen voor het delen van uw mooie verhaal.


Naam: Luuk Ploeg

Email: info@jouwwandelverhalen.nl


Bericht delen

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inspirerende wandelverhalen delen

Moeilijke paden leiden vaak naar prachtige bestemmingen ..