Hartverwarmend

De bel gaat daar zal mijn gast zijn, altijd verrassend wie aan de andere kant van de deur staat, zowel voor de gast als de gastvrouw/man. Het gebeurd regelmatig dat ze bijna op de mat vallen van vermoeidheid, van verhit zijn of geen droog draadje meer aan het lijf hebben want ja het is wel Nederland met zijn grillen en grollen.

Na een verwelkoming met een kopje koffie, thee of glas drinken hebben we dan al de eerste kennismaking. De kamer wordt gewezen en na te zijn gesetteld komen er gesprekken op gang. Neemt u van mij aan dat elk mens uniek is, elk mens ook wel een rugzakje heeft. Het verwondert mij  steeds weer hoe snel je het vertrouwen krijgt van de gasten in al zijn facetten.
Leuke ontmoetingen van vriendinnen, van moeder dochter, van broers, van gasten die dit voor de eerste keer op pakken. Reactie’s geen t.v. op de kamer hoe moet dat nu vanavond met F.C. Groningen “O meneer dan komt u gewoon in de woonkamer”, meneer tevreden met zijn pilsje bij de wedstrijd en mevrouw en ik hebben een gezellige avond.  Terwijl wij een paar uur geleden elkaar totaal nog niet kenden. Met dat vrouwtje dat uit het oosten kwam en vroeg heb u ook een fles wijn te koop, ach wat hebben we gelachen op het terras. Dat prachtige echtpaar uit Amsterdam zo verschillend van aard wat een unieke mensen! Een echtpaar uit Noord-Holland die deelname aan het monument, namen op lezen in Kamp Westerbork, bijzondere ontmoeting!

De ontmoetingen maken het gastgezin van vrienden op de fiets zijn zo leuk.

Na een welverdiende rust en dat kan hier want het enige waar je van wakker wordt zijn de vogeltjes, en na een lekker ontbijtje is het leuk om te zien hoe de “batterij” weer  is opgeladen en de gasten met veel enthousiasme weer op pad gaan. Drenthe is ook zo,n mooie provincie, dat wil je toch graag delen. Ik hoop dat ik dat nog een tijdje mag/kan doen!!!! Gasten ik dank u allen voor de berichtjes die u in mijn gastenboekje achter laat.  Hartverwarmend !!

Naam: Rien Midden
Email: –


Welkom, kom binnen

Bericht delen

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inspirerende wandelverhalen delen

Moeilijke paden leiden vaak naar prachtige bestemmingen ..